Chic

  • Chic – amerykańska grupa muzyczna grająca muzykę disco-funk. Założona została w 1976 roku przez gitarzystę Nile'a Rodgersa i basistę Bernarda Edwardsa. Ich najbardziej znane utwory to: „Le Freak”, „Good Times”, „I Want Your Love”, „My Forbidden Lover”.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1977: CHIC
    • 1978: C'est CHIC
    • 1979: Risqué
    • 1980: Real People
    • 1981: Take It Off
    • 1982: Tongue in CHIC
    • 1983: Believer
    • 1992: CHIC-ism
    • 1999: Live at the Budoukan

    Single

    • 1977: Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah)
    • 1977: Everybody Dance
    • 1978: Le Freak
    • 1978: I Want Your Love
    • 1979: Good Times
    • 1979: My Forbidden Lover
    • 1979: My Feet Keep Dancing
    • 1980: Rebels Are We
    • 1980: Real People/Chip Off The Old Block
    • 1981: Stage Fright
    • 1982: Soup For One
    • 1982: Hangin'
    • 1983: Give Me The Lovin'
    • 1987: Jack Le Freak
    • 1992: CHIC Mystique
    • 1992: Your Love

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform