Stupid Kid

Alkaline Trio

  • Alkaline Trio (w skrócie "Alk3") - amerykańska punk-rockowa grupa muzyczna pochodząca z McHenry (przedmieścia Chicago) w stanie Illinois. Grupa powstała w 1996 roku, a w jej skład wchodzą: Matt Skiba (wokal, gitara), Dan Andriano (wokal, gitara basowa) i Derek Grant (perkusja).

    Zespół ma w swoim dorobku 9 albumów studyjnych. Ich dwie piosenki " Mercy Me" i "Fall Victim" został wykorzystane w grze FlatOut2, zaś utwór "Wash Away" w Tony Hawk's American Wasteland także użyty został utwór "Armageddon" w Tony Hawk's Underground.

    Ciekawostki z życia zespołu

    Wokalista i założyciel zespołu Matt Skiba a także perkusista Derek Grant, nie kryją faktu przynależności do Kościoła Szatana Ma to odbicie w ich wielu piosenkach. Piosenka Hell Yes z b-side'u My Standard Break from Life jest w całości poświęcona nieżyjącemu już założycielowi owego kościoła Antonemu Laveyowi.

    Dyskografia

    • Goddamnit (1998)
    • Maybe I'll Catch Fire (1999)
    • From Here to Infirmary (2001)
    • Good Mourning (2003)
    • Crimson (2005)
    • Agony & Irony (2008)
    • This Addiction (2010)
    • Damnesia (2011)
    • My Shame Is True (2013)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform