Quo Vadis

  • Quo Vadis – kanadyjska grupa muzyczna wykonująca melodic death metal. Powstała w 1993 roku w Montrealu z inicjatywy Barta Frydrychowicza, Yanica Berciera oraz Arie Itmana. Nazwa zespołu zaczerpnięta z powieści historycznej Henryka Sienkiewicza o tym samym tytule. Pierwszy album zatytułowany Forever... został wydany w 1996 roku przez wytwórnię VomiT Productions. Aktualnie zespół nagrywa dla wytwórni Skyscraper Music.

    Muzycy

    • Matthew Sweeney - wokal (od 2010)
    • Bart Frydrychowicz - gitara (od 1992), wokal (1992–2002)
    • Marc-André Gingras - gitara (od 2008)
    • Roxanne Constantin - gitara basowa (od 2008), keyboard (2003–2008)
    • Patrice Hamelin - perkusja (od 2008)
    • Arie Itman - gitara, wokal, skrzypce (1992–2002)
    • Yanic Bercier - perkusja, wokal (1992–2008)
    • Remy Beauchamp - gitara basowa (1995–2002)
    • Stéphane Paré - wokal (2003–2008)
    • Trevor Birnie - wokal (2008–2009)
    • Daniel Mongrain - gitara
    • Alex Auburn - gitara (2002, 2005)
    • Steve DiGiorgio - gitara basowa (2003)
    • Dominique "Forest" Lapointe - gitara basowa (2004–2008)
    • William Seghers - gitara (2003–2008)

    Dyskografia

    • Quo Vadis (1995, demo, VomiT Productions)
    • Forever... (1996, VomiT Productions)
    • Day Into Night (2000, Hypnotic Records)
    • Passage in Time (2001, kompilacja, Skyscraper Music)
    • Defiant Imagination (2004, Skyscraper Music)
    • Defiant Indoctrination (2005, DVD, Skyscraper Music)
    • Live in Montreal (2007, album koncertowy, Skyscraper Music)
    • Obitus (2010, singel, digital download)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform