Culture

  • Culture – jamajska grupa wykonująca roots reggae, założona w 1976 roku. Z początku działała pod nazwą African Disciples. Debiutowali w 1977 płytą Two Sevens Clash, która została okrzyknięta płytą roku 1977.

    Dyskografia

    • Two Sevens Clash (1977)
    • Baldhead Bridge (1978)
    • Africa Stand Alone (1978)
    • Harder Than the Rest (1978)
    • Culture in Dub: 15 Dub Shots (1978)
    • Cumbolo (1979)
    • International Herb (1979)
    • More Culture (1981)
    • Lion Rock (1982)
    • Culture at Work (1986)
    • Culture in Culture (1986)
    • Nuff Crisis (1988)
    • Good Things (1989)
    • Rare and Unreleased Dub (1989)
    • Three Sides to My Story (1991)
    • Wings of a Dove (1992)
    • Trod On (1993)
    • One Stone (1996)
    • Stoned (1997)
    • Trust Me (1997)
    • Cultural Livity: Culture Live '98 (Live) (1998)
    • Payday (2000)
    • Humble African (2000)
    • Scientist Dubs Culture into a Parallel Universe (2000)
    • Live in Africa (2002)
    • Live in Negril (2003)
    • World Peace (2003)
    • Pass the Torch (2007)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform