Bad Boys (Theme From Cops)

Inner Circle

  • Inner Circle – jamajski zespół reggae założony w 1968 przez braci Iana i Rogera Lewis. Wykonawcy m.in. "Bad Boys", "Sweat (a la la la long)", "Everything is Great" (1979), "Games People Play". Grupa wystąpiła w jamajskim filmie Rockers z 1978 roku.

    Skład zespołu

    • Ian Lewis – gitara basowa, wokal wspierający
    • Bernard (Touter) Harvey – instrumenty klawiszowe, wokal wspierający
    • Lancelot Hall – perkusja, instrumenty perkusyjne
    • Roger Lewis – gitara, wokal wspierający

    Byli członkowie

    • Stephen "Cat" Coore (gitara, 1968–1973)
    • Michael "Ibo" Cooper (instrumenty klawiszowe, 1968–1973)
    • William Stewart (perkusja, 19??–1973)
    • Irvin "Carrot" Jarrett (instrumenty perkusyjne, 1970–1972)
    • William "Bunny Rugs" Clarke (śpiew, 1970–1972)
    • Charles Farquharson (instrumenty klawiszowe, 1973–1980)
    • Calvin McKenzie (perkusja, 1973–1980)
    • Jacob Miller (śpiew, 1974–1980)
    • Rick Hunt (gitara, śpiew, 1982)
    • Michael Sterling (gitara, śpiew, 1982–1987)
    • Calton Coffie (śpiew, 1986–1994)
    • Kris Bentley (śpiew, 1994–2008)
    • Jr. Jazz (śpiew, gitara, 2008–20??)

    Dyskografia

    • 1974 Rock The Boat
    • 1975 Blame It To The Sun
    • 1976 Reggae Thing
    • 1977 Ready For The World
    • 1978 Heavyweight Dub
    • 1978 Killer Dub
    • 1979 Everything Is Great
    • 1980 New Age Music
    • 1982 Something So Good
    • 1986 Black Roses
    • 1987 One Way
    • 1990 Rewind!, Pt.2: The Singers
    • 1991 Identified
    • 1992 Bad To The Bone
    • 1994 Bad Boys
    • 1994 Reggae Dancer
    • 1997 Da Bomb
    • 1997 Greatest Hits
    • 1998 Speak My Language
    • 1999 Jamaika Me Crazy
    • 2000 Big Tings
    • 2001 Jah Jah People
    • 2001 Barefoot In Negril
    • 2004 This Is Crucial Reggae
    • 2009 State of da World (planowany na styczeń 2008, ale został wydany 25 sierpnia rok później)

    Linki zewnętrzne

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform