Mustafa Sandal

  • Mustafa Sandal (ur. 11 stycznia 1970 w Stambule) - turecki piosenkarz; znany także jako Musti.

    Jego debiut w latach 90. XX . stał się wielkim sukcesem - sprzedał wtedy 17 milionów płyt. Piosenkarz jest znany w Europie dzięki swym najwiekszym przebojom: "Araba" i "İsyankar". Znany jest także w takich krajach, jak: Stany Zjednoczone, Rosja, Azerbejdżan i Uzbekistan.

    Jest fanem Beşiktaş J.K.

    Biegle posługuje się angielskim, tureckim, włoskim i francuskim.

    Żonaty z popularną serbską piosenkarką Eminą Jahović, z którą ma syna.

    Dyskografia

    Albumy

    • Suç Bende (1994)
    • Gölgede Aynı (1996)
    • Detay (1998)
    • Araba (2000)
    • Akışına Bırak (2000)
    • Kop (2002)
    • Seven (2003)
    • İste (2004)
    • Devamı Var (2007)
    • Karizma (2009)
    • Devirebilene Aşk Olsun (zaplanowany na 2011)

    Single

    • Aya Benzer 2003 (feat. Gülcan) (2003)
    • Araba 2004 (2004)
    • İsyankar (feat. Gentleman) (2005)

    Filmy

    • "New York'ta Beş Minare" (2010)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform