Love Is A Shield

Camouflage

  • Camouflage – niemiecka grupa muzyczna, tworząca muzykę synth pop. Powstała w 1984 roku w miejscowości Bietigheim-Bissingen w Niemczech. Wcześniej zespół istniał pod nazwą Licensed Technology.

    Skład grupy

    Obecny skład grupy nie różni się od tego z początków Camouflage. Do zespołu należą: Marcus Meyn, pełniący rolę głównego wokalisty oraz Heiko Maile i Oliver Kreyssig. Członkowie zespołu nie przypisują sobie poszczególnych funkcji, jakie pełnią w grupie; muzycy wspólnie tworzą i pracują nad brzmieniem kompozycji. W 1990 roku zespół opuścił Oliver Kreyssig, który powrócił w 1999 roku.

    • Oliver Kreyssig - od 1984 do 1990 roku i od 1999 r.
    • Heiko Maile - od 1984 roku
    • Marcus Meyn - od 1984 roku

    Dyskografia

    Albumy

    • 1988: Voices & Images
    • 1989: Methods Of Silence
    • 1991: Meanwhile
    • 1993: Bodega Bohemia
    • 1995: Spice Crackers
    • 1997: We Stroke The Flames – Best Of Camouflage
    • 2001: Rewind – The Best Of 95–87
    • 2003: Sensor
    • 2006: Relocated
    • 2015: Greyscale

    Single

    • 1987: The Great Commandment
    • 1988: Strangers' Thoughts
    • 1988: Neighbours
    • 1988: That Smiling Face
    • 1989: Love Is A Shield
    • 1989: One Fine Day
    • 1991: Heaven (I Want You)
    • 1991: This Day / Handsome
    • 1993: Suspicious Love
    • 1993: Close
    • 1993: Jealousy
    • 1995: Bad News
    • 1996: X-Ray
    • 1997: Love Is A Shield '97
    • 1999: Thief
    • 2001: The Great Commandment 2.0
    • 2003: Me And You
    • 2003: I Can't Feel You
    • 2003: Perfect (nieoficjalny)
    • 2006: Motif Sky
    • 2006: Something wrong (limitowane wydanie)
    • 2007: The Pleasure Remains
    • 2015: Shine

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform