Fool's Garden

  • Fools Garden − niemiecki zespół popowy założony w 1991 przez Petera Freudenthalera, Volkera Hinkela, Thomasa Mangolda, Rolanda Röhla oraz Ralfa Wochelea.

    W 1991 nagrali pierwszy album Fool's Garden, w 1993 wydali album Once in a Blue Moon, dwa lata później wydali Dish of the Day wraz z najsłynniejszym utworem tego zespołu Lemon Tree.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2005: Ready For the Real Life
    • 2003: 25 Miles to Kissimmee
    • 2000: For Sale
    • 1997: Go And Ask Peggy for the Principal Thing
    • 1995: Dish of the Day
    • 1993: Once in a Blue Moon
    • 1991: Fool's Garden

    Single

    • Tell Me Who I Am / Careless Games (1991)
    • Spirit '91 / Once in a Blue Moon (1992)
    • Wild Days (1994)
    • Lemon Tree (1995)
    • Wild Days (wznowienie) (1996)
    • Pieces (1996)
    • Why Did She Go? (1997)
    • Probably (1997)
    • Rainy Day (1998)
    • Suzy (2000)
    • It Can Happen (2000)
    • Happy (Special Tour Edition) (2000)
    • In The Name (2001)
    • Dreaming (2001)
    • Closer (2003)
    • Dreaming (wersja 2004) (2004)
    • Man of Devotion (2005)
    • Does Anybody Know (2005)
    • Cold (Italian promo) (2005)
    • I Got a Ticket (2006)

    Byli członkowie

    • Thomas Mangold − basista (1991−2003)
    • Roland Röhl (1991−2003)
    • Ralf Wochele (1991−2003)
    • Gabriel Holz − gitarzysta (2003−2007)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform