Live Olympic - victory edit

Verena

  • Verena von Strenge (ur. 27 lipca 1975) – niemiecka tancerka i wokalistka.

    Swą pasję taneczną rozwijała już od 5. roku życia ucząc się tańca klasycznego od swojej babci, która była baletnicą. Prawdziwą karierę rozpoczęła występując z grupą Dune.

    Dune

    Początkowo w zespole pełniła funkcję tancerki. Później jednak stała się wokalistką i zarazem jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci w grupie. Po nagraniu trzech albumów postanowiła opuścić Dune na rzecz kariery solowej. W 1999 powróciła do zespołu i uczestniczyła w nagraniu kolejnych singli, takich jak Dark Side Of The Moon czy Heaven. Jednak po kilku latach grupa zawiesiła działalność.

    Dyskografia

    Single

    • 1997 Finally Alone
    • 1998 Heartbeat
    • 1998 Part Of Your World
    • 1998 Sky (Follow Me) (nigdy niewydana)
    • 2002 Rain & Tears
    • 2007 Angels

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform