Keep On Waiting

DJ Hell

  • DJ Hell, właśc. Helmut Josef Geier (ur. 6 września 1962 w Altenmarkt an der Alz) – niemiecki DJ oraz producent house/techno; założyciel wytwórni International DeeJay Gigolo Records.

    Helmut Geier postrzegany jest jako inicjator renesansu muzycznej stylistyki lat 80., później jako popularyzator sceny electroclash w rodzinnym mieście Monachium. W 2006 r. zaangażował się w promocję niemieckiej kampanii Intela. Polegała ona stworzeniu przez 5 znanych grup demosceny (Andromeda Software Development, Conspiracy, Fairlight, Farbrausch i mfx) 30-sekundowych dem wraz ze zremiksowaną wersją utworu DJ-a Hella.

    W singlu Keep On Waiting wykorzystane zostały sample z utworu Blurb by a New York autorstwa nowojorskiej grupy Molecular Activity.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1998 – Munich Machine
    • 2003 – NY Muscle
    • 2009 – Teufelswerk

    EPki/Single

    • 1992 – My Definition Of House Music
    • 1993 – Red Bull From Hell EP
    • 1993 – Sprung Aus Den Wolken / Butter Såure
    • 1993 – Three Degrees Kelvin / Like That!
    • 1993 – Ultraworld EP Vol. 1
    • 1994 – Geteert & Gefedert
    • 1994 – Hell Ärgere Dich Nicht
    • 1995 – Albino EP
    • 1995 – EP No. 1
    • 1995 – Original Street Techno
    • 1996 – Totmacher
    • 1996 – Totmacher Interpretationen
    • 1997 – Diese Momente EP
    • 1997 – Take A Shot / Break The Rulez
    • 1998 – Suicide Commando
    • 1999 – Warm Leatherette
    • 1999 – Copa
    • 1999 – Repassion
    • 1999 – Rock My Body To The Beat
    • 2000 – Presence / Eat More House Baby
    • 2003 – Keep On Waiting
    • 2004 – Listen To The Hiss
    • 2004 – P.D.D.
    • 2005 – I've Seen That Face Before (Libertango) – Hell Interpretations
    • 2005 – Je Regrette Everything
    • 2005 – Let No Man Jack
    • 2005 – The Final Countdown
    • 2005 – Tragic Picture Show
    • 2005 – Boo
    • 2006 – Fun Boy 3
    • 2006 – German Bodymachine
    • 2008 – Familienklang
    • 2008 – The Disaster
    • 2009 – Hell's Kitchen
    • 2009 – The Angst

    Sety/Kompilacje

    • 1995 – X-Mix-5 – The Tracks
    • 1999 – DJF 750 – DJ Freundschaft
    • 1999 – München '99
    • 2000 – Fuse Presents Hell
    • 2001 – The Best Of X-Mix (Part 3)
    • 2002 – Electronicbody-Housemusic
    • 2005 – Größenwahn 1992-2005 / Monotonie Durch Automation (NY Muscle Interpretationen)''
    • 2007 – Hellboys – Italo Megamix by DJ Hell
    • 2009 – The New Megachurch of Gigolo Megamix

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform