Ray Luv

  • Ray Luv, a właściwie Ray Tyson (ur. 16 lipca 1972 w San Francisco w stanie Kalifornia) - amerykański raper, znany również jako MC ROC.

    Kariera

    Ray zaczął swoją solową karierę od współpracy z Tupac Shakur w zespole Strictly Dope.

    Ray Luv jest współwłaścicielem internetowej telewizji Pushin' The Bay TV, razem z innym raperem Emcee T.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1993: Who Can Be Trusted?
    • 1995: Forever Hustlin'
    • 1999: Coup d'Etat
    • 2002: A Prince in Exile
    • 2006: Population Control
    • 2009: Deathwish

    Single

    • 1994: "Last Night"
    • 1995: "In the Game"
    • 1995: "Definition of Ah Hustla"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform