Burn Faster

Nine Black Alps

  • Nine Black Alps – brytyjski zespół muzyczny z Manchesteru. Grupa zrobiła szybką karierę w 2005 roku, dzięki swojej nieszablonowej muzyce i znakomitym tekstom. Krytycy muzyczni podkreślali motyw buntu w twórczości Nine Black Alps i kreowali ich na następców Nirvany. Jednak sami muzycy uważają, że jeszcze za wcześnie aby tak o nich mówić. Zespół rozpoczął swoją karierę w 2004 roku, wydając singel Cosmopolitan. Na ich pierwszy album – Everything Is – nie trzeba było czekać długo, bo ukazał się już w czerwcu następnego roku. Poza nim, grupa wydała EP zatytułowaną Glitter Gulch. Muzycy udzieli również swojej piosenki "Cosmopolitan" jako ścieżki dźwiękowej w grze FIFA 06 oraz "Shot Down" w grze Burnout Revenge.

    Członkowie zespołu

    • Sam Forrest – śpiew, gitara
    • David Jones – gitara / gitara basowa
    • Martin Cohen – gitara basowa / gitara
    • James Galley – perkusja

    David jest gitarzystą w przeważającej części piosenek zespołu, jednak w niektórych przypadkach zamienia się rolą z Martinem.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • Everything Is (2005)
    • Love/Hate (2007)

    EP

    • Glitter Gulch (2006)

    Single

    • "Cosmopolitan" (2004)
    • "Shot Down" #25 UK (2005)
    • "Not Everyone" #31 UK (2005)
    • "Unsatisfied" #30 UK (2005)
    • "Just Friends" #52 UK (2005)
    • "Burn Faster" #42 UK (2007)
    • "Bitter End" (2007)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform