Vicious Rumors

  • Vicious Rumors - amerykański zespół muzyczny założony w 1979 roku w Santa Rosa przez gitarzyste Geoffa Thorpe. Styl prezentowany przez grupę, to mieszanka heavy i power metalu. W latach 90. (na albumach Something Burning i Cyberchrist) Vicious Rumors zmienił stylistykę na bliższą groove metalowi, aby w nowym tysiącleciu powrócić do bardziej klasycznego metalu.

    Muzycy

    Obecny skład

    • Geoff Thorpe - gitara (od 1979)
    • Bob Capka- gitara (od 2012)
    • Tilen Hudrap - gitara basowa (od 2013)
    • Larry Howe - perkusja (1986-1999, od 2005)
    • Nick Holleman - śpiew (od 2013)

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1986 Soldiers of the Night
    • 1988 Digital Dictator
    • 1990 Vicious Rumors
    • 1991 Welcome to the Ball
    • 1994 Word of Mouth
    • 1996 Something Burning
    • 1998 Cyberchrist
    • 2001 Sadistic Symphony
    • 2006 Warball
    • 2011 - Razorback Killers

    Minialbumy

    • 1994 The Voice
    • 2004 Inmortal

    Dema

    • 1983 1983 demo
    • 1983 Demo 2

    Albumy "live"

    • 1992 Plug In and Hang On - Live in Tokyo
    • 1995 A Tribute to Carl Albert

    Wydawnictwa wideo

    • 1996 The First Ten Years (VHS)
    • 2005 Crushing the World (DVD)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform