EPMD

  • EPMD – amerykańska grupa hip-hopowa pochodząca z Brentwood w stanie Nowy Jork utworzona w 1987, działająca z przerwami aż do dziś - ukazał się w 1988 roku. Znajdujące się na nim utwory składały się zwykle ze zmiskowanych sampli pochodzących z albumów różnych wykonawców, przez co płyta miała momentami charakter rockowo-funkowy.

    Zespół początkowo zawiesił działalność w 1993 roku, a następnie wznowił ją na dwa lata w roku 1997. Od 2006 roku dwójka raperów postanowiła ponownie połączyć siły i pracowała wspólnie nad nową płytą o roboczym tytule "We mean Business". Projekt ujrzał światło dzienne 9 grudnia 2008 i zagościli na niej m.in. Redman, Raekwon czy KRS-One.

    Dyskografia

    • Strictly Business (1988)
    • Unfinished Business (1989)
    • Business As Usual (1990)
    • Business Never Personal (1992)
    • Back in Business (1997)
    • Out of Business (1999)
    • We Mean Business (2008)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform