Joy Denalane feat. Lupe Fiasco

  • Lupe Fiasco, właściwie Wasalu Muhammad Jaco (ur. 17 lutego 1982 w Chicago) – amerykański raper.

    19 września 2006 wydał swoją debiutancką płytę Lupe Fiasco's Food & Liquor, w wytwórni Atlantic Records. Fiasco współpracował z Kanye Westem przy okazji singla Touch The Sky z płyty Westa Late Registration. Wystąpił także w dwóch utworach w albumie Fort Minor We Major – Be Somebody i Spray Paint. Pod koniec października 2007 wziął udział w telewizyjnej gali stacji VH1 – Hip Hop Honors 2007. Pod koniec 2007 ukazał się jego drugi album The Cool.

    Dnia 4 marca, 2011 roku miała miejsce premiera nowego albumu Lupe pt Lasers. Raper nad albumem pracował dwa lata. Singlami promującymi album były utwór "The Show Goes On" i "Out of My Head" z udziałem Trey'a Songza.

    Fiasco jest muzułmaninem.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 2006: Lupe Fiasco's Food & Liquor
    • 2007: Lupe Fiasco's The Cool
    • 2011: Lasers
    • 2011: Food & Liquor II: The Great American Rap Album[3]
    • 2015: Tetsuo & Youth

    Single

    • 2002: "Kiss Me" (Tha' Rayne feat. Lupe Fiasco)
    • 2003: "Pop Pop"
    • 2006: "Kick Push"
    • 2006: "DayDreamin'" (feat. Jill Scott)
    • 2006: "I Gotcha"
    • 2006: "The Instrumental"
    • 2007: "Superstar" (feat. Matthew Santos)
    • 2007: "Dumb It Down" (feat. Gemini)
    • 2009: "Shining Down" (feat. Matthew Santos)
    • 2010: "The Show Goes On"
    • 2011: "Words I Never Said" (feat. Skylar Greys)
    • 2011: "Out of My Head" (feat. Trey Songz)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform