Here She Comes

Kurt Nilsen

  • Kurt Erik Kleppe Nilsen (ur. 29 września 1978 w Bergen. Obecnie mieszka w Bergen. Ma trójkę dzieci: Marte (ur. 1997 r.), Erika (ur. 2000 r.) oraz Lukasa (ur. 20 stycznia 2006 r.). Obecnie związany z Kristin Halvorsen (wcześniej Kristine Jacobsen), z którą 19 lipca 2006 wziął ślub. W wieku 14 lat założył z kolegami zespół o nazwie Breed, potem zmienili nazwę na Fenrik Lane. Wydali razem singel "Shoe" oraz Epkę "Come down here". Kurt opuścił kapelę, aby zająć się solową karierą.

    Wystąpił w duecie z norweską wokalistka - Venke Knutson. Razem zaśpiewali piosenkę "When the stars go blue" Ryana Adamsa. W czerwcu 2006 roku z trójką norweskich artystów (Espenem Lindem, Askilem Holmem i Alejandro Fuentesem) wydali płytę "Hallelujah Live".

    Dyskografia

    • I. (2003)
    • A Part of Me (2004)
    • Push Push (2007)
    • Rise To The Occasion (2008)
    • Have Yourself a Merry Little Christmas (2010)
    • Inni en god periode (2013)
    • Kurt Nilsen Live (2013)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform