Vonda Shepard

  • Vonda Shepard (urodzona 7 lipca 1963 w Nowym Jorku) jest piosenkarką popową, znaną głównie ze swoich występów muzycznych w serialu Ally McBeal, gdzie grała piosenkarkę w barze, w którym postacie z serialu zawsze spotykały się po pracy. Gra na pianinie, gitarze i basie.

    Po raz pierwszy Shepard pojawiła się na listach muzycznych w 1987 gdy zaśpiewała piosenkę Can't We Try w duecie z Dan Hillem. Wydała swój pierwszy album w 1989 roku, jednak dopiero jej trzeci album, wydany siedem lat później przyniósł jej światową sławę, po czym została zauważona przez producentów serialu Ally McBeal. Nagrała piosenki do dwóch albumów serialu oraz wiele piosenek do dwóch pozostałych.

    Shepard jest żoną producenta muzycznego Mitchella Frooma. Mają razem syna, Jacka.

    Dyskografia

    • Vonda Shepard (1989)
    • The Radical Light (1992)
    • It's Good, Eve (1996)
    • Songs from Ally McBeal (1998)
    • By 7:30 (1999)
    • Heart and Soul: New Songs From Ally McBeal (1999)
    • Ally McBeal: A Very Ally Christmas (2000) - kompilacja
    • Ally McBeal: For Once in My Life (2001) - kompilacja
    • Chinatown (2002)
    • Live: A Retrospective (2005)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform