J.B.O.

  • JBO (James Blast Orchester) – niemiecki zespół heavy metalowy z Erlangen. JBO został założony w 1989 przez Vito C. i Hannesa Holzmanna. W 2000 roku zespół zaczął tworzyć własne kompozycje.

    Zespół pierwotnie nazywał się James Blast Orchester lecz nazwa została skrócona do JBO (lub J.B.O.).

    Covery

    • "Ace of Spades (umgepflügt)" = Motörhead, "Ace of Spades"
    • "Always Look on the Dark Side of Life" = Monty Python, "Always Look on the Bright Side of Life"
    • "Angie" = The Rolling Stones, "Angie"
    • "Angie (Quit Living on Dreams)" = Falco, "Jeanny"
    • "Arschloch und Spaß dabei" = Bloodhound Gang, "Fire Water Burn"
    • "Der Ossi sucht das Glück" = Franco Godi, "Viva La Felicità"
    • "Diggin' the Nose (Hier bohrt der Boss noch selbst)" = Bruce Springsteen, "Born in the U.S.A."
    • "Dio in Rio" = United Balls, "Pogo in Togo"
    • "Drogen (Teil 3)" = Twisted Sister, "We're not gonna take it"
    • "Ein bißchen Frieden" =
      • Nicole, "Ein bißchen Frieden"
      • Rammstein, "Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?"
    • "Ein Fest" = Village People, "Go West"
    • "Eine schöne Geschichte" = Manowar, "The Warrior's Prayer"
    • "Ejaculatio praecox" = Nirvana, "Smells Like Teen Spirit"
    • "Fahrende Musikanten" = Nina & Mike, "Fahrende Musikanten"
    • "Frauen" = Herbert Grönemeyer, "Männer"
    • "Fränkisches Bier" = Udo Jürgens, "Griechischer Wein"
    • "Geh mer halt zu Slayer" = Righeira, "Vamos a la Playa"
    • "Gimme Doop Joanna" = Eddy Grant, "Gimme Hope Jo'anna"
    • "Girls, Girls, Girls" = Sailor, "Girls Girls Girls"
    • "Glenn Leipzig: Mudder" = Glenn Danzig, "Mother"
    • "Head Bang Boing" = Manu Chao, "Bongo Bong"
    • Ich glaube du liebst mich nicht mehr" = "Weird Al" Yankovic, "You Don't Love Me Anymore"
    • "Ich möcht so gerne Metal hör'n" = Truck Stop, "Ich möcht so gern Dave Dudley hör'n"
    • "Ich sag J.B.O.!" = Captain Sensible, "Wot!"
    • "Ich schwör!" = All-4-One, "I swear"
    • "Ich vermisse meine Hölle" = Zlatko, "Ich vermiss dich wie die Hölle"
    • "Ich will, dass du mich willst" = Cheap Trick, "I Want You To Want Me"
    • "I Don't Like Metal" = 10cc, "Dreadlock Holiday"
    • "Im Verkehr" = Johnny Wakelin, "In Zaire"
    • "Ist da irgendjemand da" = Scorpions, "Is There Anybody There"
    • "J.B.O." = Manowar, "Carry On"
    • "Ka Alde, ka G'schrei" = Bob Marley, "No Woman, No Cry"
    • "Könige" = Rio Reiser, "König von Deutschland"
    • "Kuschelmetal" =
      • Rod Stewart, "I'm Sailing"
      • The Beatles, "Let It Be"
      • The Beatles, "Yellow Submarine"
      • Gene Kelly, "Singin' in the Rain"
      • Kansas, "Dust in the Wind"
      • piosenka ludowa, "My Bonnie Lies over the Ocean"
      • piosenka ludowa, "Drunken Sailor"
      • John Denver, "Take Me Home, Country Roads"
    • "Lieber Fieber" = Peggy Lee, "Fever"
    • "Mei Alde is im Playboy drin" = The J. Geils Band, "Centerfold"
    • "M.E.T.A.L." = Ottawan, "D.I.S.C.O."
    • "Melodien für Melonen" =
      • nieznany, "Romance Anónimo"
      • Henryk VIII, "Greensleeves"
      • Jerrold Immel, "Dallas"
      • piosenka ludowa, "Yankee Doodle"
      • Ludwig van Beethoven, "IX symfonia"
      • Ludwig van Beethoven, "Dla Elizy"
    • "Mir sta'dd'n 'etz die Feier" = Billy Joel, "We Didn't Start the Fire"
    • "Musiker" = Harpo, "Moviestar"
    • "Noch ein Meister" = Mike Oldfield, "Shadow on the Wall"
    • "Oaargh!" = Wir sind Helden, "Nur ein Wort"
    • "Osama" = Toto, "Rosanna"
    • "Pabbarotti & Friends: Roots Bloody Roots" = Sepultura, "Roots Bloody Roots"
    • "Rache!" = Commodores, "Nightshift"
    • "Raining Blood" = Weather Girls, "It's Raining Men"
    • "Rauch auf'm Wasser" = Deep Purple, "Smoke on the Water"
    • "Rock Muzik" = [M], "Pop Muzik"
    • "Satan ist wieder da" = Willem, "Tarzan ist wieder da"
    • "Schlaf Kindlein, schlaf" = Metallica, "Enter Sandman"
    • "Schlumpfozid im Stadgebiet" = Vader Abraham, "Das Lied der Schlümpfe"
    • "Skorpione - vom Winde verdreht" = Scorpions, "Rock You Like a Hurricane"
    • "Socken kauf ich nur noch bei Wöhrl" = Status Quo, "Rockin’ All Over the World"
    • "Sven Reverb: Nur geträumt" = Nena, "Nur geträumt"
    • "Symphonie der Verstopfung" = Megadeth, "Symphony of Destruction"
    • "Tschibum" = Spider Murphy Gang, "Sch-Bum (S Leb'n is wiar a Traum)"
    • "Tutti Frutti" = Little Richard, "Tutti Frutti"
    • "Vanhalien Harmonists: Jump" = Van Halen, "Jump"
    • "Walk with an Erection" = The Bangles, "Walk Like an Egyptian"
    • "Wessi Girls" = Rick Springfield, "Jessie's Girl"
    • "Wir ham' ne Party" = Backstreet Boys, "Everybody (Backstreet's Back)"
    • "Wir ham’s geschafft!" =
      • J.B.O., "Sex Sex Sex"
      • Marilyn Manson, "The Dope Show"
      • Sodom, "Ausgebombt"
      • Manowar, "Pleasure Slave"
    • "Wir sind die Champignons" = Queen, "We Are the Champions"

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1994: Eine gute CD zum Kaufen!
      • 1994: Eine gute CD zum Saufen!
    • 1994: BLASTphemie
      • 1994: BLASTphemie (Weihnachts Edition)
    • 1995: Explizite Lyrik
    • 1996: No Business Like Shoebusiness
    • 1996: Der weiße Hai im Dechsendorfer Weiher
    • 1996: Die Megra-Hit-Twingle
    • 1997: Laut!
    • 1998: Meister der Musik
    • 1999: 10 Jahre Blödsinn - Das JBO Home-Video
    • 2000: Sex Sex Sex
    • 2001: Live-Sex
    • 2002: Rosa Armee Fraktion
    • 2004: United States of Blöedsinn
    • 2005: Eine gute BLASTphemie zum Kaufen!
    • 2005: TV Blöedsinn - DVD
    • 2005: JBO für Anfänger
    • 2006: Rock Muzik
    • 2007: Head Bang Boing
    • 2009: I Don't Like Metal - I Love It
    • 2011: Killeralbum

    Single

    • 1997: Wir sind die Champignons
    • 1997: Bolle
    • 1998: Ällabätsch
    • 2000: Sex Sex Sex
    • 2000: Ich Sag' J.B.O.
    • 2001: Bums Bums Bums Bums
    • 2002: Ich will Lärm
    • 2004: Gänseblümchen
    • 2009: Angie - Quit Living On Dreams

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform