Pras Michel

  • Prakazrel Samuel Michel, również znany jako Pras − (ur. 19 października 1972), amerykański raper, aktor oraz producent filmowy. Członek hip-hopowego zespołu The Fugees. W 1998 wydał swój solowy album pt. Ghetto Superstar, a 7 lat później kolejny krążek zatytułowany Win Lose or Draw. Oprócz tego zagrał w filmie Mystery Men w roku 1999.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1998: Ghetto Supastar
    • 2005: Win Lose Or Draw

    Single

    1. "Ghetto Supastar (That Is What You Are)" (wersja główna)
    2. "Ghetto Supastar (That Is What You Are)" (wersja instrumentalna)
    3. "Don't Be Afraid"

    CD1

    1. "Blue Angels"
    2. "Blue Angels" (K Gee Remix)
    3. "Blue Angels" (Seani B Remix)

    CD2

    1. "Blue Angels"
    2. "Ghetto Supastar (That Is What You Are)" (The Black Apple Remix)
    3. "Murder Dem"
    1. "Another One Bites The Dust" (nowa wersja LP)
    2. "Another One Bites The Dust" (Team 1 Black Rock Star Main Pass)
    3. "Another One Bites The Dust" (Team 1 Black Rock Star Radio Edit)

    CD1

    1. "What'cha Wanna Do" (wersja LP)
    2. "What'cha Wanna Do" (Bang Your Head Remix)
    3. "What'cha Wanna Do" (Seani B Remix)

    CD2

    1. "What'cha Wanna Do" (wersja LP)
    2. "What'cha Wanna Do" (wersja instrumentalna)
    3. "Blue Angels" (K-Gee Lo Phatt Remix)
    1. "Avenues" (Radio Mix)
    2. "Avenues" (RNG Funk PH Mix)
    3. "Avenues" (RNG Vocal Mix)
    4. "Avenues" (wersja instrumentalna)
    5. "Avenues" (wersja albumowa)

    CD1

    1. "Haven't Found"
    2. "Dreamin'" (Remix)

    CD2

    1. "Haven't Found"
    2. "Haven't Found" (Shake Ya Cookie Remix)
    3. "Light My Fire" (DJ Swami Remix)
    4. "Haven't Found" (wideo)

    Występy gościnne

    • 2001: "Miss California" (Dante Thomas feat. Pras)
    • 2007: "Turn You On" (Dede feat. Pras)
    • 2007: "Pushin'" (Swami feat. Pras & Ishmael)
    • 2008: "Le Blues" (Melissa M feat. Pras)
    • 2008: "My Man" (Anggun feat. Pras)
    • 2010: "Watch Out" (Jennifer Milan feat. Pras)

    Filmografia

    • Superbohaterowie (1999) – Tony C (w napisach końcowych jako Prakazrel Michel)
    • Za wszelką cenę (2000)- Denzel/Diamond (w napisach końcowych jako Pras Michel) (producent)
    • Higher Ed (2001)- Ed Green (w napisach końcowych jako Pras Michel) (producent wykonawczy)
    • Go For Broke (2002)- Jackson/Jackie (w napisach końcowych jako Pras Michel) (producent)
    • Nora's Hair Salon (2004)
    • Careful What You Wish For (film)|Careful What You Wish For (2004) – Zen Salesman (w napisach końcowych jako Pras Michel)
    • Feel The Noise (2007) – Electric
    • First Night (2006) – on sam (producent)
    • Skid Row (2007) – on sam (producent)
    • Kroniki mutantów (2007)- Kapitan Michaels (producent)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform