Knock Knock/ Get It Off

Monica;Monica featuring Dirtbag

  • Monica, właściwie Monica Denise Arnold (ur. 24 października 1980 w Atlancie)) – amerykańska wokalistka R&B i pop, autorka tekstów i aktorka. Wydała pięć albumów studyjnych i jedną kompilację. Jej najbardziej znany przebój to "The Boy is Mine" w duecie z wokalistką Brandy. Jest żoną Shannona Browna - koszykarza Phoenix Suns, dwukrotnego mistrza NBA.

    Dyskografia

    • Miss Thang (1995)
    • The Boy Is Mine (1998)
    • All Eyez on Me (2002)
    • After the Storm (2003)
    • The Makings of Me (2006)
    • Still Standing (2009)

    Filmografia

    Filmy

    • 2009 - Pastor Brown, jako Lisa Cross;
    • 2002 - I Love the '80s, samą siebie
    • 2000 - Dziewczyny i chłopaki, jako Katie;
    • 2000 - Śpiew miłości, jako Camille Livingston.

    Seriale

    • 2002-2005 - American Dreams, występ gościnny jako Mary Wells;
    • 1998-2002 - Felicity, występ gościnny jako Sarah Robinson;
    • 1994-1998 - Ulice Nowego Jorku, występ gościnny jako ona sama;
    • 1993-1998 - Living Single, występ gościnny jako Marissa;
    • 1990-2000 - Beverly Hills, 90210, występ gościnny jako ona sama.

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform