Kevin Lyttle

  • Kevin Lyttle (ur. 14 września 1976 na Saint Vincent i Grenadynach) - piosenkarz wykonujący muzykę z gatunku soca. Jego największym hitem jest "Turn Me On" z 2004 roku.

    Kariera

    Kevin Lyttle nagrał "Turn Me On" już w 2001 roku jako balladę. Po podpisaniu kontraktu z Atlantic Records w roku 2003, utwór został wydany w nowej wersji i okazał się światowym sukcesem, docierając do czołówek list sprzedaży w USA i wielu krajach Europy. Debiutancki album muzyka, zatytułowany Kevin Lyttle, ukazał się latem 2004 roku i dotarł do miejsca 8. amerykańskiej listy, Kolejny singel, "Last Drop", spotkał się tylko z umiarkowanym sukcesem, a dwa następne, "Drive Me Crazy" i "I Got It", nie weszły już na żadne listy przebojów.

    W 2007 roku, Lyttle założył własną wytwórnię płytową, Tarakon Records. W roku 2008, wydał swój drugi album, Fyah, promowany singlem o tym samym tytule, jednak zarówno album, jak i singel nie spotkały się z sukcesem komercyjnym. W 2011 roku, nagrał singel "Anywhere", w którym gościnnie udzielił się Flo Rida. Trzecia płyta Kevina Lyttle, I Love Carnival, ukazała się w 2012 roku, promowana singlem "Wine and Go Down". Rok później Lyttle wydał singel "Bounce".

    Życie prywatne

    Lyttle mieszka w Miami na Florydzie i jest żonaty z dr Jacqueline James.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2004: Kevin Lyttle
    • 2008: Fyah
    • 2012: I Love Carnival

    Single

    • 2003: "Sexy Ways" (oraz Trini Jacobs)
    • 2003: "Turn Me On"
    • 2004: "Last Drop"
    • 2004: "Drive Me Crazy"
    • 2005: "I Got It"
    • 2005: "Jimmy Johnny"
    • 2008: "Fyah"
    • 2009: "Only You"
    • 2011: "Anywhere" (oraz Flo Rida)
    • 2011: "Nobody Like U"
    • 2011: "Wine and Go Down"
    • 2012: "I Love Carnival" (oraz Skinny Fabulous)
    • 2012: "Paradise" (oraz Victoria Aitken)
    • 2013: "Come a Little Closer" (oraz Fucha Kid)
    • 2013: "Bounce"
    • 2013: "It's On" (oraz Xyclone, Red Rat, Deva Bratt i Delly Branx)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform