Take 6

  • Take 6 – amerykańska grupa muzyczna założona w 1980, sekstet śpiewający głównie a cappella. Laureaci 10 nagród Grammy. Współpracowali z takimi artystami jak m.in. Stevie Wonder, Whitney Houston, Ray Charles, Quincy Jones, Marcus Miller.

    Skład

    • Alvin Chea (1985–) bas
    • Cedric Dent (1985–) barytone
    • Joey Kibble (1991–) drugi tenor
    • Mark Kibble (1980–) pierwszy tenor
    • Claude V. McKnight III (1980–) pierwszy tenor
    • David Thomas (1985–) drugi tenor

    Byli członkowie

    • Mervyn Warren (1980–1991)

    Dyskografia

    Albumy

    • 1988 – Take 6 (Warner Brothers)
    • 1990 – So Much 2 Say (Warner Brothers)
    • 1991 – He Is Christmas (Warner Brothers)
    • 1994 – Join the Band (Warner Brothers)
    • 1995 – Best of Take 6 (Warner Brothers)
    • 1996 – Brothers (Warner Brothers)
    • 1998 – So Cool (Warner Brothers)
    • 1999 – Greatest Hits (Warner Brothers)
    • 1999 – We Wish You a Merry Christmas (Warner Brothers)
    • 2000 – Tonight: Live (Warner Brothers)
    • 2000 – Best of Take 6 (Warner Brothers)
    • 2002 – Beautiful World (Warner Brothers)
    • 2006 – Feels Good (Take 6 Records)
    • 2008 – The Standard (Heads Up International)
    • 2010 – The Most Wonderful Time of the Year (Heads Up International)

    Single

    • Spread Love (Reprise, 1988)
    • David & Goliath (Reprise, 1988)
    • Milky-White Way (Reprise, 1988)
    • I L-O-V-E U (Reprise, 1990)
    • God Rest Ye Merry Gentlemen (Reprise, 1990)
    • Ridin' the Rails (K.D. Lang & Take 6) (Sire, 1990)
    • A Quiet Place b/w If We Ever
    • Where Do the Children Play (1991)
    • I Believe (1991)
    • Biggest Part of Me (1994)
    • I Will Always Love You
    • All I Need (Is a Chance) (1994)
    • You Can Never Ask Too Much (1995)
    • You Don't Have to Be Afraid (1997)
    • One and the Same (featuring CeCe Winans) (Reprise, 1999)
    • Takin' It to the Streets (2002)
    • Come On (Take 6, 2006)
    • More Than Ever (Take 6, 2006)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform