The Click Five

  • The Click Five, to amerykańska grupa muzyczna wykonująca muzykę rockową. Zespół powstał 2003 roku w Bostonie w stanie Massachusetts. Członkowie grupy poznali się na uczelni Berklee School of Music, gdzie wcześniej współpracowali z lokalnymi zespołami rockowymi.

    W 2004 roku grupa dała swój pierwszy koncert. Rok później ukazał się debiutancki album The Click Five zatytułowany Greetings from Imrie House. Album został nagrany w QDivision Studios w Somrville we współpracy z producentem Mikeiem Denneenem. Zespół wkrótce potem odbył światową trasę koncertową występując m.in. w Singapurze, Malezji, Japonii oraz Wielkiej Brytanii.

    W 2006 roku grupę opuścił jej wokalista Eric Dill, którego zastąpił Kyle Patrick z którym w składzie grupa nagrała swój drugi album zatytułowany Modern Minds and Pastimes, który ukazał się w 2007 roku. W sierpniu 2008 roku grupa otrzymała nagrodę Knockout Award podczas MTV Asia Awards 2008 w Genting Highlands w Malezji.

    Zespół w 2007 zagrał w filmie Przebojowe Porwanie gdzie zagrali popowy zespół 5 Leo Rise( Grał jeszcze Eric Dill)

    Muzycy

    Obecny skład zespołu

    • Kyle Patrick - śpiew, gitara
    • Joe Guese - gitara, gitara basowa
    • Ethan Mentzer - gitara basowa, chórki
    • Ben Romans - pianino, chórki
    • Joey Zehr - perkusja, chórki

    Byli członkowie zespołu

    • Eric Dill - śpiew, gitara (2003 - 2006)

    Dyskografia

    Albumy

    • 2005 Greetings from Imrie House
    • 2007 Modern Minds and Pastimes
    • 2010 TCV
    • 2012 Crush, Kill And Obey

    Single

    • 2005 Angel To You (Devil To Me)
    • 2005 Just the Girl
    • 2005 Catch Your Wave
    • 2006 Pop Princess
    • 2006 Say Goodnight
    • 2006 Voices Carry
    • 2007 Jenny
    • 2007 Happy Birthday
    • 2007 Empty
    • 2008 Flipside
    • 2008 Summertime
    • 2009 I Quit! I Quit! I Quit!
    • 2010 The Way It Goes
    • 2010 Don't Let Me Go

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform