Twista

  • Twista, właściwie Carl Terrell Mitchell (ur. 27 listopada 1973 roku w Chicago w stanie Illinois) – amerykański raper, którego uważa się za jednego z najszybciej rapujących MC na świecie. Popularność poza USA dał mu album Kamikaze.

    Wiele piosenek Twisty wykorzystano do gry komputerowej L.A. Rush.

    Wiele osób błędnie uważa że jest spokrewniony z innym raperem, zajmującym się szybkim rapowaniem o pseudonimie Twisted Insane.

    Dyskografia

    • Runnin' Off at da Mouth (jako Tung Twista) (1991)
    • Resurrection (1994)
    • Adrenaline Rush (1997)
    • Kamikaze (2004)
    • The Day After (2005)
    • Adrenaline Rush 2007 (2007)
    • Category F5 (2009)
    • The Perfect Storm (2010)
    • Mobstability (1998)
    • Mobstability II: Nation Business (2008)
    • 2 for 10 (2005)
    • Back To The Basics (2013)
    • Legit Ballin vol.1: The Album (2013)
    • Legit Ballin vol.2: The New Testament 2K (Street Scriptures Compilation) (2001)
    • Tailwinds (2001)
    • Legit Ballin vol.3: Respect The Game (2002)
    • Tailwinds vol.2: The Mobsta's Anthem (2006)

    Koncerty w Polsce

    • 25 marca 2008, Warszawa, klub The Fresh[1]

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform