Let's go

K-Maro

  • K-Maro, właściwie Cyril Kamar (ur. 31 stycznia 1980 w Bejrucie), francuskojęzyczny raper, wykonawca R&B oraz producent muzyczny, obecnie mieszka w Montrealu, śpiewa po francusku i angielsku.

    Biografia

    Mając siedem lat przeprowadził się do Paryża wraz z rodzicami, a w 1995 do kanadyjskiego Quebecu. W wieku 13 lat utworzył swój pierwszy hip-hopowy zespół LMDS (Les Messagers Du Son), który odnosił pewne sukcesy łącznie z nominacją do nagrody I'ADISQ za najlepszy album hip-hopowy sezonu 1999/2000. W 2002 r. Cyril zdecydował się na rozpoczęcie solowej kariery i wydał płytę "I am a l'ancienne". Natomiast w 2004 roku pojawił się jego krążek "La Good Life", który odniósł duży sukces. W 2005 roku K'maro wydał płytę "Million Dollar Boy". Cyril Kamar nie tylko śpiewa, ale jest również biznesmenem, jest m.in. właścicielem firmy K. Pone Inc.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2002: I am a l'acienne
    • 2004: La Good Life
    • 2005: Million Dollar Boy
    • 2008: Perfect Stranger
    • 2010: 01.10

    Single

    • 2002: "Symphonie Pour Un Dingue"
    • 2004: "Femme Like You"
    • 2005: "Sous l'oeil de l'ange" / "Qu'est-ce que ça te fout..."
    • 2005: "Crazy"
    • 2005: "Histoires de Luv"
    • 2006: "Les frères existent encore"
    • 2006: "Gangsta party"
    • 2008: "Out In The Streets"
    • 2008: "Take You Away"
    • 2010: "Music"
    • 2010: "Elektric"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform