Cumbersome

Seven Mary Three

  • Seven Mary Three, to amerykańska grupa muzyczna wykonująca grunge. Powstała 1992 roku Wirginii z inicjatywy Jasona Rossa oraz Jasona Pollocka. W twórczości zespołu widoczne są wpływy takich grup jak Pearl Jam i R.E.M..

    Muzycy

    Obecny skład zespołu

    • Casey Daniel - gitara basowa
    • Giti Khalsa - perkusja
    • Jason Ross - śpiew, gitara
    • Jason Pollock - gitara, śpiew

    Dyskografia

    • 1995 American Standard
    • 1997 Rock Crown
    • 1998 Orange Ave
    • 2001 The Economy of Sound
    • 2004 Dis/Location

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform