Darkest Hour

  • Darkest Hour – amerykański grupa muzyczna wykonująca melodic death metal/metalcore, powstała w 1995 roku Waszyngtonie. Ich album Deliver Us z 2007 roku znalazł się na 110. miejscu rankingu Billboard 200 z łączną sprzedażą 6600 kopii w ciągu pierwszego tygodnia od momentu wydania.

    Muzycy

    Obecny skład zespołu

    • John Henry – śpiew (od 1995)
    • Mike Schleibaum – gitara (od 1995)
    • Mike Carrigan – gitara (od 2008)
    • Aaron Deal - gitara basowa (od 2012)
    • Travis Orbin - perkusja (od 2013)

    Byli członkowie zespołu

    • Ryan Parrish – perkusja (1999-2013)
    • Paul Burnette – gitara basowa (2001-2012)
    • Kris Norris – gitara (2003-2008)
    • Matt Maben – perkusja (1995-1999)
    • Raul Mayorga – gitara basowa (1995-1999)
    • Billups Allen – gitara basowa (1999-2001)
    • Fred Ziomek – gitara (1999-2001)
    • Mike Garrity – gitara (2002)
    • Tom Lythgne – gitara (1995)
    • Kevin Lamiel – gitara basowa (1995)

    Dyskografia

    Minialbumy

    • The Misanthrope (1996), Death Truck
    • The Prophecy Fulfilled (1999), Art Monk Construction

    Splity

    • A Split Seven Inch (1999) Split z Groundzero, East Coast Empire
    • Where Heroes Go to Die (2001) Split z Dawncore, Join the Team Player
    • Split Seven Inch (2004) Split z Set My Path, April 78

    Inne

    • Party Scars and Prison Bars: A Thrashography (DVD, 2005)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform