Planet Of The Sun

Negative

  • Negative – fiński zespół glamrockowy, tworzący w języku angielskim, założony w roku 1997 w Tampere w Finlandii. Do tej pory grupa wydała sześć albumów War of Love, Sweet & Deceitful , Anorectic , Karma Killer ,"God Likes Your Style" oraz "Neon" z 2010 roku. Kontrakt płytowy Negative podpisało w 2002 z Gbfam Records z Tampere.W 2003 podpisali kontrakt z niemieckim Roudrunnerem, a obecnie trwają negocjacje z (również niemieckim) Warner Music. Na drugim albumie, zespół współpracował z fińskim muzykiem Ville Laihiala, z zespołu Sentenced, co można usłyszeć w utworze "Until You Are Mine".

    Skład

    • Jonne Aaron Liimatainen (Jonne Aaron) - wokal
    • Antti Aatamila (Antti Anathomy) - gitara basowa
    • Janne Heimonen (Jay Slammer) - perkusja
    • Janne Kokkonen (Mr. Snack) (ur.15 lipca 1978) - instrumenty klawiszowe
    • Hannu Salmi (Hata) - gitara

    EX-członkowie

    • Jukka Kristian Mikkonen (Sir Christus) - gitara
    • Tuomas Mikael Keskinen (Gary) - gitara
    • Lauri Juhani Markkula (Larry Love) - gitara

    Dyskografia

    • War of Love (2003)
    • Sweet & Deceitful (2004)
    • Anorectic (2006)
    • Karma Killer (2008)
    • God Likes Your Style (2009)
    • Neon (2010)

    Single

    • The Moment of Our Love (2003)
    • After All (2003)
    • Still Alive - 200)
    • Frozen To Lose It All (2004)
    • In My Heaven (2004)
    • Dark Side (2005)
    • Bright Side (2005)
    • My My, Hey Hey (Out of the blue) (2005)
    • Planet Of The Sun (2006)
    • Sinner's Night / Misty Morning (2006)
    • Fading yourself (2007)
    • Won't Let Go (2008)
    • Giving Up! (2008)
    • End of the Line (2010)
    • Jealous Sky (2010)
    • Believe (2011)

    DVD

    • In The Eye Of The Hurricane (2008)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform