Brujería

  • Brujeria – meksykańska grupa wykonująca muzykę z pogranicza death metalu i grindcore'u. Powstała w 1989 roku w Tijuana, Baja California.

    Muzycy

    Opracowano na podstawie materiału źródłowego.

    • John "Juan Brujo" Lepe - wokal prowadzący (od 1989)
    • Pinche Peach - wokal wspierający, sample (od 1989)
    • Pat "Fantasma" Hoed - wokal wspierający, gitara basowa (od 1989)
    • Shane "Hongo" Embury - gitara (od 1989)
    • Jeffrey "El Cynico" Walker - gitara basowa, wokal wspierający (od 2006)
    • Adrian "El Podrido" Erlandsson - perkusja (od 2006)
    • Gaby "Pititis" Dominguez - wokal wspierający, gitara (od 2000)
    • Antonio "Marijuana Machete" Hernandez - wokal, sample
    • Dino "Asesino" Cazares - gitara (1989-2005)
    • Patrik "El Embrujado" Jensen - gitara (1997)
    • Jesse "Cristo de Pisto" Pintado (zmarły) - gitara (2000)
    • Billy "Güero Sin Fe" Gould - gitara, gitara basowa (1989-2002)
    • Raymond "Greñudo" Herrera - perkusja (1993-2002)
    • Nicholas "Hongo Jr." Barker - perkusja (2002-2005)
    • Tony "El Angelito" Laureano - perkusja (2006)
    • Emilio "El Sadistico" Marquez - perkusja

    Dyskografia

    Opracowano na podstawie materiału źródłowego.

    • Demoniaco (1990, SP)
    • Machetazos (1991, SP)
    • Matando Güeros (1993, LP)
    • El Patron (1994, SP)
    • Raza Odiada (1995, LP)
    • Marijuana (2000, EP)
    • Brujerizmo (2000, LP)
    • Mextremist! Greatest Hits (2001, Kompilacja)
    • The Mexecutioner! - The Best of Brujeria (2003, Kompilacja)
    • The Singles (2006, Kompilacja)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform