Skillet

  • Skillet – Chrześcijańska grupa rockowa, pochodząca z Memphis w stanie Tennessee w USA, utworzona w 1996 roku. Zespół składa się z 4 osób: John Cooper (wokal, gitara basowa), Korey Cooper (gitara elektryczna, wokal), Seth Morrison (gitara elektryczna), Jen Ledger (perkusja, wokal). Skillet do tej pory wydali 10 albumów. Piosenki "Hero" i "Monster" stały się bardzo znane i trafiły do gry firmy THQ "SmackDown vs Raw 2010".

    Skład zespołu

    Obecni członkowie

    • John Cooper – śpiew, gitara basowa (od 1996)
    • Korey Cooper – gitara elektryczna (od 1999)
    • Jen Ledger – perkusja, śpiew (od 2008)
    • Seth Morrison – gitara elektryczna (od 2011)

    Byli członkowie

    • Ken Steorts – gitara (1996-1999)
    • Trey McClurkin – perkusja (1996-2000)
    • Kevin Haaland – gitara (1999-2001)
    • Faith Stern – instrumenty klawiszowe, śpiew (2002-2003)
    • Chris Marvin – gitara, śpiew (2002-2003, 2005-2006)
    • Drea Winchell – instrumenty klawiszowe (2005-2006)
    • Lori Peters – perkusja (2000-2008)
    • Ben Kasica – gitara (2001-2011)
    • Jonathan Salas – gitara (2011)

    Dyskografia

    • Skillet (1996)
    • Hey You, I Love Your Soul (1998)
    • Invincible (2000)
    • Ardent Worship (2000)
    • Alien Youth (2001)
    • Alien Youth Unplugged Invasion DVD (2002)
    • Collide (2004)
    • Comatose (2006)
    • Awake (2009)
    • Awake and Remixed - EP (2011)
    • Rise (2013)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform