Two Angry Kids (Video)

Street Dogs

  • Street Dogs - amerykańska grupa punk rockowa powstała w Massachusetts w 2002 roku. Założona została z inicjatywy wokalisty Mike'a McColgana, który wcześniej związany był z grupą Dropkick Murphys (nagrał z nimi debiutancką płytę "Do Or Die" wydaną w 1998 roku). Street Dogs w swojej twórczości bazuje na klasycznym street punkowym brzmieniu, niekiedy wzbogacając swoje piosenki o brzmienia instrumentów folkowych, takich jak akordeon, mandolina czy banjo, dzięki czemu czasami bywają zaliczani do grona zespołów celtic punkowych.

    Dyskografia

    Albumy

    • Savin Hill (2003)
    • Back to the World (2005)
    • Fading American Dream (2006)
    • State of Grace (2008)
    • Street Dogs (2010)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform