Afronewave

Keziah Jones

  • Keziah Jones (ur. 10 stycznia 1968, Lagos, Nigeria) – nigeryjski gitarzysta, wokalista. Jego muzyka jest połączeniem muzyki funk oraz bluesa. On sam określa ją mianem blufunk.

    Dyskografia

    • Blufunk is A Fact (1992)
    • African Space Craft (1995)
    • Liquid Sunshine (1999)
    • Black Orpheus (2003)
    • Rhythm Is Love (2004)
    • Nigerian Wood (2008)
    • Captain Rugged (2013)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform