Summer Wine

Natalia Avelon

  • Natalia Avelon (właśc. Natalia Siwek, ur. 29 marca 1980 we Wrocławiu) – polsko-niemiecka aktorka i piosenkarka.

    Biografia

    Natalia Siwek wyjechała z Polski do Niemiec wraz z rodzicami w wieku ośmiu lat. Na początku kariery pracowała jako fotomodelka, występowała w operach mydlanych, grała epizodyczne role, m.in. w prologu do Buta Manitou (wersja "Extra Large“). Pierwszym filmem, w którym Avelon gra główną rolę jest "Das Wilde Leben" (premiera światowa - luty 2007). Aktorka wciela się tam w postać niemieckiej modelki Uschi Obermaier. Na potrzeby ścieżki dźwiękowej tego filmu, Avelon nagrała z Ville Valo singiel Summer Wine.

    Filmografia

    Filmy kinowe

    • 2008: Far Cry jako Katja Chernov
    • 2007: Das Wilde Leben, jako Uschi Obermaier
    • 2002: But Manitou - ("Extra Large" Version), jako Natalia (nastolatka)

    Filmy telewizyjne

    • 2009: So ein Schlamassel
    • 2004: Prinz und Paparazzi
    • 2002: Der weiße Hirsch (Film krótkometrażowy)
    • 2001: Der Club der grünen Witwen

    Seriale telewizyjne

    • 1999: Streit um drei
    • 2001: Verbotene Liebe, jako Janina Kirsch
    • 2002: Zwei Engel auf Streife - Wodka auf Ex, jako Tatjana
    • 2002: Rosa Roth - Geschlossene Gesellschaft, jako Simone
    • 2003: Der Bulle von Tölz - Süße Versuchung, jako sprzedawczyni
    • 2003: Marienhof, jako Constanze Vinotti
    • 2005: Ein Fall für zwei - Die schöne Tote, jako Dunja
    • 2005: Bewegte Männer - Die Oberweitenreform, jako Jenny
    • 2014: Na krawędzi 2 jako Inga Kruger

    Przypisy

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform