Poison the Well

  • Poison the Well (nazywany również PTW oraz PT-Dub) - amerykański zespół pochodzący z Miami, obecnie należący do Ferret Music. Trzon zespołu tworzą wokalista Jeffrey Moreira, perkusista Chris Hornbrook oraz gitarzysta Ryan Primack.

    Muzycy

    Obecni członkowie

    • Jeffrey Moreira - wokal
    • Chris A. Hornbrook - perkusja
    • Ryan Primack - gitara
    • Brad Grace - gitara basowa (tylko na koncertach)
    • Brad Clifford- gitara (tylko na koncertach)

    Byli członkowie

    • Aryeh Lehrer - wokal
    • Duane Hosein - wokal
    • Shane Halpern - wokal
    • Russ Saunders - gitara
    • Matt Tacket - gitara
    • Mike Peters - gitara
    • Derek Miller - gitara
    • Jason Boyer - gitara
    • Dennis Pase - perkusja
    • Andrew Abramowitz - gitara basowa
    • Nick Shueman - gitara basowa
    • Geoff Bergman - gitara basowa
    • Mike Gordillo - gitara basowa
    • Jeronimo Gomez - gitara basowa
    • Alan Landsman - gitara basowa
    • Iano Dovi - gitara basowa
    • Jimmy Johnson - gitara basowa
    • Ben Brown - gitara basowa

    Dyskografia

    Albumy

    • 1998 - Distance Only Makes the Heart Grow Fonder
    • 1999 - The Opposite of December...A Season of Separation
    • 2001 - Tear From the Red
    • 2001 - Distance Makes the Heart Grow Fonder (Re-release)
    • 2003 - You Come Before You
    • 2007 - Versions
    • 2009 - Tropic Rot

    Single

    • 1999 - Slice Paper Wrists (The Opposite of December...A Season of Seperation)
    • 2000 - Nerdy (The Opposite of December...A Season of Separation)
    • 2002 - Botchla (Tear From the Red)
    • 2002 - Sticks and Stones Never Made Sense (Tear From the Red)
    • 2002 - Parks and What You Meant to Me (Tear From the Red)
    • 2003 - Ghostchant (You Come Before You)
    • 2003 - Meeting Again for the First Time (You Come Before You)
    • 2003 - Apathy Is a Cold Body (You Come Before You)
    • 2007 - Letter Thing (Versions)

    Teledyski

    • "Botchla" z albumu Tear From The Red
    • "Apathy Is a Cold Body" z albumu You Come Before You
    • "Letter Thing" z albumu Versions
    • "Exist Underground" z albumu Tropic Rot

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform