Skindred

  • Skindred — brytyjska grupa muzyczna z Newport grająca połączenie metalu, punka, reggae, dancehallu i drum’n’bassu. Ich muzyka często bywa zwana ragga metalem.

    Historia

    Zespół powstał w 1998 roku po rozpadzie grupy Dub War.

    Ich piosenka „Nobody” znalazła się w soundtracku do gry „Need for Speed: Underground 2” i „MX vs ATV Unleashed”.

    Jak do tej pory Skindred wydał cztery albumy: Babylon, Roots Rock Riot, Shark Bites and Dog Fights, oraz 25 kwietnia 2011 czwarty album — Union Black

    W 2011 i 2014 roku Skindred wystąpił na Przystanku Woodstock.

    Muzycy

    • Benji Webbe — śpiew, elektronika (od 1998)
    • Daniel Pugsley1 — gitara basowa (od 1998)
    • Mikey Demus — gitara, dodatkowy śpiew (od 2002)
    • Arya Goggin — perkusja (od 2002)
    • Jeff Rose — gitara (1998–2002)
    • Martyn Ford — perkusja (1998–2002)

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 2000 — Skindred
    • 2002 — Babylon
    • 2007 — Roots Rock Riot
    • 2009 — Shark Bites and Dog Fights
    • 2011 — Union Black
    • 2014 — Kill the Power

    Przypisy

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform