Dario G

  • Dario G – brytyjskie trio producentów tworzących muzykę gatunku dance music i pochodzących z Cheshire w Anglii.

    Formacja, w skład której wchodzą Scott Rosser, Paul Spencer i Stephan Spencer (Spencerowie nie są spokrewnieni), powstała w 1996 roku. Ich najbardziej znany singel Sunchyme został wydany w 1997 roku. Jest to remiks przeboju Life in a Northern Town brytyjskiej grupy The Dream Academy. Inny zaś singel Carnaval De Paris był muzycznym tematem przewodnim Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej we Francji w 1998 roku.

    Produkcje grupy Dario G (w szczególności piosenka Voices, lecz także Sunchyme) była i nadal jest często wykorzystywana jako tło muzyczne do brytyjskich programów telewizyjnych.

    Dyskografia

    Albumy

    • Sunmachine (1998)
    • In Full Colour (2001)

    Single

    • Sunchyme (1997)
    • Carnaval de Paris (1998)
    • Voices (2000)
    • Dream To Me (2001)
    • Say What's On Your Mind (2001)
    • Carnaval 2002 (2002)
    • Heaven Is Closer (Feels Like Heaven) (2002)
    • Ring Of Fire (2006)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform