Grandfather

The Number Twelve Looks Like You

  • The Number Twelve Looks Like You - Amerykański zespół wywodzący się z fali mathcore, grający skomplikowane połączenie metalu progresywnego i grindcore'u. Zadebiutował krążkiem "Put on Your Rosy Red Glasses"

    Członkowie

    • Jesse Korman - śpiew tradycyjny
    • Justin Pedrick - growling
    • Alexis Pareja - gitara elektryczna
    • Jamie McIlroy - gitara elektryczna
    • Chris Russell - gitara basowa
    • Jon Karel - perkusja

    Dyskografia

    Płyty

    • 2003: Put On Your Rosy Red Glasses
    • 2005: Nuclear. Sad. Nuclear.
    • 2007: Mongrel (TNTLLY album)|Mongrel
    • 2009: Worse Than Alone

    EP'ki

    • 2005: An Inch of Gold for an Inch of Time
    • 2007: The Number Twelve Looks Like You - EP

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform