Arsis

  • Arsis – amerykański zespół technical melodic death metalowy. Zespół został założony w Virginia Beach z inicjatywy Jamesa Malone'a oraz Michaela Van Dyne'a.

    Muzycy

    Członkowie

    • James Malone – gitara (2000)
    • Shawn Priest – perkusja (od 2009)
    • Noah Martin – gitara basowa (2007-2008, od 2010)
    • Brandon Ellis – gitara (od 2012)

    Byli członkowie

    • Nicholas Cordle – gitara (2008–2012)
    • Scot Seguine – gitara basowa (2000)
    • Kathy Burke – gitara (2001)
    • Jonathan Fralick – gitara (2006–?)
    • Darren Cesca – perkusja (2007–2008)
    • Ryan Knight – gitara (2007–2009)
    • David Kinkade – perkusja (2008–2009)
    • Nathaniel Carter – gitara basowa (2009–2010)
    • Michael Van Dyne – perkusja (2000–2007, 2009–2012)

    Muzycy sesyjni

    • Brandon Ellis – gitara (od 2011)
    • Mike Parks – śpiew (od 2011)
    • Alex Cox – gitara basowa
    • Mike Mullen – gitara basowa (2003)
    • Chris "Fast" Jones – gitara (2003–2004)
    • Justin Shaw – gitara basowa (2004–2006)
    • Jake Ososkie – gitara (2004–2005)
    • John Fralick – gitara(2006)
    • Johnny Allen – gitara (2006)
    • Alex Tomlin – perkusja (2008)
    • Shawn Priest – perkusja (2008, 2010)

    Dyskografia

    • A Celebration of Guilt (2004)
    • A Diamond for Disease (EP, 2005)
    • United in Regret (2006)
    • As Regret Becomes Guilt (kompilacja, 2007)
    • We Are the Nightmare (2008)
    • Starve for the Devil (2010)
    • Lepers Caress (Online EP, 2012)
    • Unwelcome (2013)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform