Stuck In America

Sugarcult

  • Sugarcult – zespół muzyczny założony w 1998, lecz jako drugą datę założenia można też uznać rok 2000, gdyż wtedy Bena Davisa zastąpił Kenny Livingston – grający na perkusji – wtedy też zaczęła się właśnie ich poppunkowa kariera – gdyż wcześniej grali rocka z lat '70.

    Nazwa zespołu wzięła się od zamieszkujących ich sąsiedztwo lesbijek, które nazywali właśnie Sugarcult.

    Skład

    • Tim Pagnotta – śpiew, gitara
    • Marko 72 – gitara
    • Airin Older – gitara Basowa
    • Kenny Livingston – Perkusja

    Poprzedni członek:

    • Ben Davis – perkusja

    Dyskografia zespołu

    • Bluskies/Eleven (1999)
    • Wrap Me Up In Plastic (2000)
    • Start Static (2001)
    • Palm Trees and Power Lines (2004)
    • Back to the Disaster (2005)
    • Lights Out (2006)

    Single:

    • "Bouncing Of The Walls"
    • "Pretty Girl(The Way)"
    • "Stuck In America"
    • "She's The Blade"
    • "Memory"
    • "Do It Alone"
    • "Los Angeles"

    Linki zewnętrzne

    Strona Sugarcult

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform