Girls Don't Always Wanna Have Fun

Melody Club

  • Melody Club – szwedzki zespół synthpopowy założony w Växjö, w 2000 roku.

    Przed powstaniem Melody Club, Kristofer Östergren i Jon Axelsson grali w zespole The Tambureens. Po rozpadzie grupy powstał nowy projekt, który nazwano Melody Club. W 2005 zespół opuścił basista Magnus Roos, którego zastąpił Niklas Stenemo (były wokalista i gitarzysta The Mo) oraz perkusista Richard Ankers - jego miejsce zajął Andy A, jednakże Ankers powrócił do zespołu w 2010 roku.

    W 2011 r. grupa brała udział w szwedzkich eliminacjach do Konkursu Eurowizji Melodifestivalen 2011 z piosenką The Hunter, jednak nie udało się jej przejść do finału. Jeden z utworów zespołu, Fever, fever możemy usłyszeć w grze FIFA 08. Żaden z członków Melody Club nie mieszka obecnie w Växjö.

    Muzycy

    Obecni

    • Kristofer Östergren – śpiew
    • Erik Stenemo – gitara
    • Jon Axelsson - klawisze
    • Niklas Stenemo – gitara basowa

    Byli

    • Magnus Roos - bas (2001 - 2005)
    • Andy A – perkusja (2006-2010)
    • Richard Ankers - perkusja (2001-2005, 2010-2011)

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • Music Machine (2002)
    • Face The Music (2004)
    • Scream (2006)
    • Goodbye to Romance (2009)
    • Human Harbour (2011)

    Albumy kompilacyjne

    • At Your Service (2007)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform