The Future Sound of London

  • The Future Sound of London (znany także pod akronimem FSOL) – brytyjski zespół muzyki elektronicznej, którego skład tworzą Garry Cobain i Brian Dougans. FSOL powstał w Manchesterze, w połowie lat 80.

    Inne nazwy zespołu

    • Aircut
    • Amorphous Androgynous
    • Art Science Technology
    • Candese
    • Deep Field
    • Dope Module
    • EMS:Piano
    • Heads of Agreement
    • Homeboy
    • Humanoid
    • Indo Tribe
    • Intelligent Communication
    • Mental Cube
    • Metropolis
    • Part-Sub-Merged
    • Q
    • Semtex
    • Semi Real
    • Six Oscillators In Remittance
    • Smart Systems
    • T.Rec
    • The Far-out Son Of Lung
    • The Orgone Accumulator
    • Unit 2449
    • Yage
    • Yunie
    • Zeebox

    Dyskografia

    Albumy

    • 1989 – Global (jako Humanoid)
    • 1991 – Accelerator
    • 1992 – Earthbeat
    • 1993 – Tales of Ephidrina (jako Amorphous Androgynous)
    • 1994 – Lifeforms
    • 1994 – ISDN
    • 1996 – Dead Cities
    • 2002 – The Isness (jako Amorphous Androgynous, z wyjątkiem w USA) (2002
    • 2003 – Eurotechno (jako Stakker)
    • 2005 – Alice in Ultraland (jako Amorphous Androgynous)
    • 2006 – Teachings from the Electronic Brain
    • 2007 – From the Archives Vol. 1
    • 2007 – From the Archives Vol. 2
    • 2007 – From the Archives Vol. 3
    • 2007 – Zeebox 1984-1987 Vol. 1 (jako Zeebox)
    • 2007 – Zeebox 1984-1987 Vol. 2 (jako Zeebox)
    • 2007 – Hand-Made Devices (jako Polemical)
    • 2007 – 4 Forest (jako Part-Sub-Merged)
    • 2007 – The San Monta Tapes (jako Heads of Agreement)
    • 2007 – Environments
    • 2007 – Your Body Sub Atomic (jako Humanoid)
    • 2007 – By Any Other Name (jako FSOL, Mental Cube, Indo Tribe, Dope Module, Yage oraz Smart Systems)
    • 2007 – The Pulse (jako FSOL, Indo Tribe, Smart Systems, Yage oraz Mental Cube)
    • 2008 – From the Archives Vol. 4
    • 2008 – The Peppermint Tree And Seeds of Superconsciousness (jako Amorphous Androgynous)
    • 2008 – The Woodlands of Old (jako Yage)
    • 2008 – From the Archives Vol. 5
    • 2008 – Environments II
    • 2010 – Environments 3

    Single, minialbumy

    • 1988 – Q
    • 1988 – Crystals (Brian Dougans)
    • 1988 – Stakker Humanoid (jako Humanoid)
    • 1988 – Stakker Humanoid (Part 2) (jako Humanoid)
    • 1989 – Slam (jako Humanoid)
    • 1989 – Tonight (jako Humanoid featuring Sharon Benson)
    • 1989 – The Deep (jako Humanoid)
    • 1990 – The Tingler (jako Smart Systems)
    • 1990 – AST (jako Art Science Technology)
    • 1990 – Mental Cube EP (jako Mental Cube)
    • 1991 – So This Is Love (jako Mental Cube)
    • 1991 – Principles of Motion EP (jako Intelligent Communication)
    • 1992 – Papua New Guinea (single)|Papua New Guinea
    • 1992 – Fuzzy Logic EP (jako Yage)
    • 1992 – Stakker '92 (jako Humanoid)
    • 1992 – People Livin' Today (jako Semi-Real)
    • 1992 – Metropolis (jako Metropolis)
    • 1993 – Liquid Insects (jako Amorphous Androgynous)
    • 1993 – Cascade
    • 1994 – Lifeforms (feat. Elizabeth Fraser)
    • 1994 – Expander
    • 1994 – The Far-Out Son of Lung and the Ramblings of a Madman
    • 1995 – ISDN (Remix)
    • 1996 – My Kingdom
    • 1997 – We Have Explosive
    • 2001 – Papua New Guinea 2001
    • 2002 – The Mellow Hippo Disco Show (jako Amorphous Androgynous)
    • 2003 – Divinity (jako Amorphous Androgynous)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform