Where We Belong

Fedde Le Grand

  • Fedde Le Grand (ur. 7 września 1977 w Utrechcie) – holenderski DJ i producent muzyczny. Założyciel wytwórni Flamingo Recordings.

    Ogromną popularność zyskał dzięki hitowi "Put Your Hands Up 4 Detroit", który znajdował się na szczytach list przebojów w 2006 roku.

    Jego brzmienia z biegiem czasu ewoluowały z dance i techno w progressive house, electro i tech house.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2007: Sessions
    • 2009: Output

    Single

    • 2004: Las Vegas
    • 2005: Get This Feeling
    • 2005: I Miss You
    • 2006: Put Your Hands Up For Detroit
    • 2006: Just Trippin' (feat. MC Gee)
    • 2007: The Creeps" (feat. Camille Jones)
    • 2007: Let Me Think About It (feat. Ida Corr)
    • 2007: Wheels In Motion" (with Funkerman)
    • 2007: 3 Minutes To Explain" (with Funkerman)
    • 2008: Get This Feeling
    • 2009: Scared Of Me (feat. Mitch Crown)
    • 2009: Let Me Be Real
    • 2010: Back & Forth
    • 2010: New Life (with Funkerman & Danny P-Jazz)
    • 2010: Rockin' High
    • 2011: Autosave (with Patric La Funk)
    • 2011: Running (with Sultan + Ned Shepard)
    • 2011: Metrum
    • 2011: Freaky (with Nicky Romero)
    • 2011: So Much Love
    • 2012: Turn It (with Deniz Koyu and Johan Wedel)
    • 2012: Sparks (with Nicky Romero feat. Matthew Koma)
    • 2012: RAW
    • 2013: Long Way from Home (with Sultan + Ned Shepard)
    • 2013: Rockin N' Rollin
    • 2013: No Good (with Sultan + Ned Shepard)
    • 2013: Lion (with Michael Calfan)
    • 2013: Don't Give Up
    • 2014: You Got This

    Remiksy

    • 2004: Anita Kelsey - Every Kiss (Fedde Le Grand Remix)
    • 2005: Funkerman & RAF - Rule The Night (Fedde Le Grand Remix)
    • 2005: Erick E - Boogie Down (Fedde Le Grand Remix)
    • 2005: Funkerman - The One (Fedde Le Grand Remix)
    • 2006: Camille Jones - The Creeps (Fedde Le Grand Remix)
    • 2006: Erick E feat. Gina J - Boogie Down (Fedde Le Grand Remix)
    • 2006: Freeform Five - No More Conversations (Fedde Le Grand Remix)
    • 2006: Olav Basoski feat. MC Spyder - Like Dis (Fedde Le Grand Remix)
    • 2006: Erick E - The Beat Is Rockin' (Fedde Le Grand Remix)
    • 2006: Sharam - PATT (Fedde Le Grand Remix)
    • 2007: Ida Corr - Let Me Think About It (Fedde Le Grand Remix)
    • 2007: The Factory - Couldn't Love You More (Fedde Le Grand Remix)
    • 2007: Robbie Williams - King Of Bongo (Fedde Le Grand Remix)
    • 2007: Samim - Heater (Fedde Le Grand Remix)
    • 2008: Martin Solveig - C'est la Vie (Fedde Le Grand Remix)
    • 2008: Madonna - Give It 2 Me (Fedde Le Grand Remix)
    • 2008: Stereo MCs - Black Gold (Fedde Le Grand Remix)
    • 2010: Benny Benassi - Spaceship (Fedde Le Grand Remix)
    • 2011: Coldplay - Paradise (Fedde Le Grand Remix)
    • 2012: Digitalism - Zdarlight (Fedde Le Grand & Deniz Koyu Remix)
    • 2013: Nikki Williams - Glowing (Fedde Le Grand Remix)
    • 2013: Timefiles - I Choose You (Fedde Le Grand Remix)
    • 2014: Shakira feat. Rihanna - Can't Remember to Forget You (Fedde Le Grand Remix)
    • 2014: Michael Jackson & Justin Timberlake - Love Never Fells So Good (Fedde Le Grand Remix)
    • 2014: Fedde Le Grand vs. Chocolate Puma - You Got to Step Back (Fedde Le Grand Mashup)
    • 2014: Mary Lambert - Secrets (Fedde Le Grand Remix)
    • 2014: Naughty Boy feat. Sam Romans - Home (Fedde Le Grand Remix)
    • 2014: Nicky Romero & Vicetone - Let Me Feel (Fedde Le Grand Remix)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform