Cartel

  • Cartel – amerykański zespół grający muzykę z gatunku pop punk/power pop, powstały w Conyers (Georgia), w 2003 roku. Wszyscy członkowie grupy znali się ze szkoły.

    Ich debiutancki album "Chroma" przyniósł im wiele wyróżnień i nagród, między innymi miejsce na liście Alternative Press's 2005 – "Bands You Need to Know" (ang. Zespoły, Które Musisz Znać).

    Członkowie

    • Will Pugh ˜– śpiew, gitara, fortepian
    • Joseph Pepper – gitara
    • Nic Hudson – gitara
    • Jeff Lett – gitara basowa
    • Kevin Sanders – perkusja

    Dyskografia

    Albumy

    • Chroma (2005) #140 U.S.
    • Cartel (2007) #20 U.S.
    • Collider (2013)

    EP

    • The Ransom EP (2004)
    • Live Dudes (2006)
    • Warped Tour Session (2006)

    Single

    • "Honestly" (2006) #89 U.S. Hot 100; #55 U.S. Pop 100; #65 Hot Digital Songs
    • "Say Anything (Else)" (2006)
    • "Lose It" (2007)
    • "No Subject (Come with Me)" (2007)
    • "The Fortunate" (2007)

    Non-album tracks

    • "Wonderwall" – released on Punk Goes '90s (2006)
    • "Rockin' Around the Christmas Tree" – released on Kevin & Bean's Super Christmas (2006)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform