Lee Ritenour

  • Lee Mack "Captain Fingers" Ritenour (ur. 11 stycznia 1952 roku w Los Angeles) - amerykański gitarzysta sesyjny. Zdobył duża popularność współtworząc grupę Fourplay. Wziął udział w nagrywaniu albumu The Wall zespołu Pink Floyd.

    Wybrana dyskografia

    • First Course 1976
    • Captain Fingers 1977
    • The Captain's Journey 1978
    • Rio 1979
    • Rit 1981
    • Earth Run 1986
    • Portrait 1987
    • Wes Bound 1992
    • Overtime 2005

    Linki zewnętrzne

    Oficjalna strona Lee Ritenour

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform