Right Where You Want Me

Jesse McCartney

  • Jesse McCartney (ur. 9 kwietnia 1987 w Nowym Jorku). Syn Ginger i Scotta McCartney. Jego rodzeństwem są Lea i Timmy.

    Karierę rozpoczął występując w musicalach na Broadwayu: The King and I i A Christmas Carol. Mając 11-13 lat pojawiał się w serialu Wszystkie moje dzieci oraz występował z boysbandami Sugar Beats i Dream Street, którego debiutancka płyta pokryła się złotem.

    Jedna z jego piosenek – "Beautiful Soul" – znalazła się na jego platynowej, debiutanckiej płycie, zatytułowanej właśnie Beautiful Soul, a także na soundtracku do filmu A Cinderella Story. Na potrzeby soundtracku nagrał także piosenkę "Best Day of My Life'". W roku 2006 powrócił z płytą Right where you want me, którą promował singel o tej samej nazwie. W 2008 roku ukazała się jego trzecia solowa płyta Departure promowana hitem "Leavin'".

    Dyskografia

    Albumy

    • Beautiful Soul (2004)
    • Right where you want me (2006)
    • Departure (2008)
    • Departure: Recharged (2009)
    • In Technicolor Part 1 EP (2013)
    • In Technicolor (2014)

    Single

    • Beautiful Soul (2004)
    • She’s No You (2005)
    • Because You Live (2005)
    • Get Your Shine On (2006)
    • Right Where You Want Me (2006)
    • Just So You Know (2006)
    • Leavin' (2008)
    • It's Over (2008)
    • How Do You Sleep? (z Ludacris) (2009)
    • Body Language (z T-Pain) (2009)
    • Shake (2010)
    • Back Together (2013)
    • Superbad (2014)

    Wybrana filmografia

    Filmy

    • 2015 – 88 – Winks
    • 2013 – Campus Life – Ari
    • 2012 – Chernobyl Diaries – Chris
    • 2011 – Locke & Key – Tyler Locke
    • 2010 – The Clockwork Girl – Huxley
    • 2010 – Beware the Gonzo – Gavin Reilly
    • 2008 – Frosted Pink with a Twist – on sam
    • 2008 – Keith – Keith
    • 2005 – Jesse McCartney: Up Close – on sam
    • 2005 – Pizza – Justin
    • 2001 – The Pirates of Central Park – Simon Baskin

    Seriale

    • 2014 – Young & Hungry – Cooper
    • 2013 – Ben and Kate – chłopak z college'u
    • 2013 – Army Wives – Tim Truman (sezon 7)
    • 2013 – Fly or Die – on sam
    • 2011 – CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas – Wes Clyborn
    • 2008 – The Bonnie Hunt Show – on sam
    • 2007 – Hannah Montana – on sam
    • 2007 – Greek – Andy
    • 2005 – Nie ma to jak hotel – on sam
    • 2004/2005 – Summerland – Bradin Westerly
    • 2000 – Prawo i porządek – Danny Driscoll
    • 1998/1999 – Wszystkie moje dzieci – Adam 'Sunshine / Junior / J. R.' Chandler, Jr.

    Głos

    • 2014 – Dzwoneczek i tajemnica piratów – Terencjusz
    • 2013 – Wings – Cyklon
    • 2012 – Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance – Roxas / Ventus (wer. angielska)
    • 2011 – Kingdom Hearts Re:coded – Data-Roxas (wer. angielska)
    • 2010 – Dzwoneczek i legenda zimy – Terencjusz
    • 2010 – Dzwoneczek i uczynne wróżki – Terencjusz
    • 2010 – Kingdom Hearts: Birth by Sleep – Ventus / Roxas (wer. angielska)
    • 2009 – Alvin i wiewiórki 2 – Teodor
    • 2009 – Dzwoneczek i zaginiony skarb – Terencjusz
    • 2009 – Kingdom Hearts: 358/2 Days – Roxas (wer. angielska)
    • 2008 – The Hardy Boys: The Hidden Theft – Frank Hardy
    • 2008 – Dzwoneczek – Terencjusz
    • 2008 – Horton słyszy Ktosia – Jojo
    • 2007 – Alvin i wiewiórki – Teodor
    • 2005 – Kingdom Hearts II – Roxas (wer. angielska)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform