Krayzie Bone

  • Anthony Henderson, znany jako Krayzie Bone, dwukrotny zdobywca Grammy Award, były członek grupy Bone Thugs-n-Harmony. Jego cechą charakterystyczną są niezwykle szybkie rymy oraz bardzo melodyjny wokal.

    Biografia

    Krayzie Bone zadebiutował solowym albumem Thug Mentality. Została wydana 6 kwietnia 1999 roku nakładem wytwórni Ruthless. Ostatnio Krayzie odniósł spory sukces występując gościnnie w utworze Ridin rapera rodem z Houston Chamillionaire. Teledysk do tego utworu został nominowany do nagrody MTV Video Music Awards w kategorii rap i zdobył tę nagrodę. Kolejnym sukcesem Hendersona jest nagroda Grammy za najlepszy rapowy występ w duecie za piosenkę Ridin

    Dyskografia

    • 1999: Thug Mentality 1999
    • 2001: Thug on da Line
    • 2003: LeathaFace: The Legends Underground (Part I)
    • 2005: Gemini: Good vs. Evil
    • 2005: Too Raw for Retail
    • 2007: Thugline Boss
    • 2007: Mellow, Smooth And Krayzie
    • 2010: Everybody Wants A Thug
    • 2008: The Fixtape Vol. 1: Smoke on This
    • 2009: The Fixtape Vol. 2: Just One Mo Hit
    • 2010: The Fixtape Vol. 3: Lyrical Paraphernalia

    Nagrody

    Nagrody Grammy

    • 1997: "Best Rap Performance by a Duo or Group" (Tha Crossroads)
    • 2007: "Best Rap Performance by a Duo or Group" (Ridin')

    MTV Video Music Award

    • 2006: "Best Rap Video" (Ridin')

    American Music Awards

    • 1998: "Favorite Rap/Hip-Hop Artist"
    • 2007: "Best Duo or Group Rap/Hip-Hop"

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform