Buckcherry

  • Buckcherry - hardrockowy zespół założony w 1995 roku w Los Angeles w Kalifornii. Na początku kariery wydali jedynie dwa albumy, gdyż w 2002 roku grupa się rozpadła. W roku 2005 wokalista Josh Todd oraz gitarzysta Keith Nelson założyli kolejny zespół o tej samej nazwie i wkrótce (w 2006) zespół wydał trzeci album o nazwie 15, na którym zawarte były największe hity grupy takie jak "Crazy Bitch" czy "Sorry". W 2008 roku ukazał się także czwarty album zatytułowany Black Butterfly.

    Skład zespołu

    Aktualni członkowie

    • Josh Todd – śpiew
    • Keith Nelson – gitara prowadząca, śpiew towarzyszący
    • Stevie D. – gitara rytmiczna, śpiew towarzyszący
    • Jimmy "Two Fingers" Ashhurst – gitara basowa, śpiew towarzyszący
    • Xavier Muriel – perkusja, śpiew towarzyszący

    Byli członkowie

    • Yogi Lonich – gitara rytmiczna, śpiew towarzyszący
    • Jonathan Brightman – gitara basowa, śpiew towarzyszący
    • Devon Glenn – perkusja, śpiew towarzyszący

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • Buckcherry (1999)
    • Time Bomb (2001)
    • 15 (2006)
    • Black Butterfly (2008)
    • Live & Loud 2009 (2009) - pierwszy album na żywo
    • All night long (2010)
    • Confessions (2013)

    Single

    • Lit Up (1999)
    • For the Movies (1999)
    • Dead Again (1999)
    • Check Your Head (2000)
    • Ridin (2001)
    • Crazy Bitch (2006)
    • Next 2 You (2006)
    • Everything (2006)
    • Broken Glass (2007)
    • Sorry (2007)
    • Too Drunk... (2008)
    • Don't Go Away (2008)
    • Rescue Me (2008)
    • Talk To Me (2009)
    • 10 Miles Wide (2009) - Josh Todd z Escape the fate
    • All Night Long (2010)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform