Marius Müller-Westernhagen

  • Marius Müller-Westernhagen (ur. 6 grudnia 1948 w Düsseldorfie w Nadrenii Północnej-Westfalii, Niemcy) – niemiecki piosenkarz, kompozytor, gitarzysta popowy oraz aktor. Dotychczas wydał 18 albumów studyjnych, 3 albumy koncertowe i 3 kompilacje.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1975: Das erste Mal
    • 1976: Bittersüß
    • 1977: Ganz allein krieg ich’s nicht hin
    • 1978: Mit Pfefferminz bin ich dein Prinz
    • 1980: Sekt oder Selters
    • 1981: Stinker
    • 1982: Das Herz eines Boxers
    • 1983: Geiler is’ schon
    • 1984: Die Sonne so rot
    • 1986: Lausige Zeiten
    • 1987: Westernhagen
    • 1989: Halleluja
    • 1992: Jaja
    • 1994: Affentheater
    • 1998: Radio Maria
    • 2002: In den Wahnsinn
    • 2005: Nahaufnahme
    • 2009: Williamsburg

    Albumy koncertowe

    • 1990: Live
    • 1996: Keine Zeit (Soundtrack zum Film Keine Zeit)
    • 2007: Wenn das Licht auf dich fällt (limitiertes earBook, 2 CDs, 2 DVDs, Fotobuch)

    Kompilacje

    • 1985: Laß uns leben – 13 Balladen
    • 2000: So weit … – Best of
    • 2008: Wunschkonzert – Best of

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform