Aventura Feat. Don Omar

  • Don Omar, właściwie William Omar Landrón (ur. 10 lutego 1978 w Villa Palmeras) – wykonawca reggaeton.

    Współpracuje z popularnymi wykonawcami muzyki reggeaton takimi jak: Tego Calderon, Daddy Yankee i Wisin y Yandel. Jego utwory możemy usłyszeć w ścieżkach dźwiękowych w filmie:"Szybcy i wściekli: Tokyo drift", "Szybko i Wściekle", i "Szybka Piątka".

    Dyskografia

    Albumy

    • 2003: The Last Don
    • 2006: King of Kings
    • 2006 - El Documental II
    • 2009: iDon
    • 2010: Meet the Orphans
    • 2012- MTO2 New Generation

    Kompilacje

    • 2005: Don Omar Presenta: Los Bandoleros
    • 2005: Da Hitman Presents Reggaetón Latino
    • 2006: Don Omar Presenta: Los Bandoleros Reloaded
    • 2007: Don Omar Presenta: El Pentágono
    • 2010: Don Omar Presents: Meet the Orphans

    Przypisy

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform