Latchkey Kids

Silversun Pickups

  • Silversun Pickups (w skrócie SSPU) jest amerykańskim zespołem grającym Rock alternatywny.

    Zespół składa się z Briana Aubert'a (wokal/gitara), Nikki Monninger (wokal/gitara basowa), Christopher Guanlao (perkusja), oraz Joe Lester (keyboard). Członkowie zespołu są przyjaciółmi, którzy od dawna ze sobą grali. Zespół grał w różnych ważnych klubach w Los Angeles i po wydaniu swojego EP Pikul zaczął przybierać na popularności.

    Członkowie zespołu

    • Brian Aubert - gitara, śpiew
    • Nikki Monninger - gitara basowa, śpiew
    • Christopher Guanlao - perkusja
    • Joe Lester - keyboard

    Dyskografia

    Albumy

    • Carnavas (2007)
    • Swoon (2009)
    • Neck of the Woods (2012)

    Minialbumy

    • Pikul (2005)
    • Remixes (2007)

    Single

    • "Lazy Eye" (2006)
    • "Future Foe Scenarios" (2007)
    • "Well Thought Out Twinkles" (2007)
    • "Little Lover's So Polite" (2007)
    • "Panic Switch" (2009)
    • "There's No Secrets This Year" (2009)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform